Domaći brend lansirao novu kolekciju tapeta. Inspiracija je Pantone boja godine

No Comments

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZADNJIH godina zidne tapete su vrlo popularan izbor za dekoraciju interijera. Na domaćem tržištu postoji pregršt kreativnih brendova koji se bave izradom istih, a njihove kreacije redovito oduševljavaju mnoge, ali i osvajaju prestižne nagrade. 

>> Očarani smo: Ovo su najljepše tapete hrvatskih brendova

Zidne tapete su i odličan način da dodate osobni pečat svom domu, pružajući bezbroj mogućnosti za kreativno izražavanje. Ako biste rado neki od svojih zidova “obukli” u tapetu, i ljubitelj ste nježnih ružičasto-narančastih nijansi, možda su tapete domaćeg brenda u Pantoneovoj boji 2024. godine pravi izbor za vas. 

“Baršunasta, suptilna i nježna nijansa”

Monica Trzun Bosiljkov kreirala je novu seriju Dreamhood Wallpapers zidnih tapeta, a nadahnuće za kreaciju pronašla je u toplini, mekoći i optimizmu kojim zrači nijansa koja će prema Pantoneu obojiti godinu pred nama. Kolekcija nosi naziv Peach Fuzz, a ime je dobila po baršunastoj, suptilnoj i nježnoj nijansi koju je Pantone postavio na pijedestal za ovu godinu.

Topla breskvasta nijansa, smještena na pola puta između ružičaste i narančaste, svojom nježnošću, toplinom i suptilnom senzualnošću, objašnjava Pantone Color Institute, asocira na sve ono što svijetu danas treba – dobrotu, toplinu, brigu za drugoga i zajedništvo.

Sanjivo ozračje

Upravo ta poruka nježnosti, u kombinaciji s motivima iz prirode kojima se uvijek vraćamo u potrazi za mirom i harmonijom, u fokusu su Peach Fuzz kolekcije zidnih tapeta. Poetično i sanjivo ozračje s vintage prizvukom koje kreira ton baršunaste breskve upotpunjeno je motivima sanjivih pastelnih božura ili pak tropskim motivima poput palmi, tropskih biljki i životinja.

U već prepoznatljivom stilu brenda, rezultat su zidne tapete koje unose dašak sanjivosti i romantike, optimizma i razigranosti, a koje će oplemeniti svaki prostor. Prilikom kreiranja motiva, Monica je koristila tehniku crtanja olovkom i vodenim bojama, a motivi su zatim digitalnim putem pretočeni na ekran, te na koncu na papir u velikom formatu.

Tapete su održive

Kao i sve Dreamhood Wallpapers kolekcije, od osnutka brenda 2020. godine do sada, i recentna Peach Fuzz kolekcija kreirana je po principima od kojih Monica nikada ne odstupa: održivosti u svakom segmentu poslovanja, premium kvaliteti i eco-friendly materijalima.

Dobavljanje materijala iz provjerenih izvora, te izrada i sastav zidnih tapeta izuzetno su važni kako ne bi štetili zdravlju onih koji svakodnevno borave u prostoriji u kojoj je tapeta postavljena. Iz spomenutog razloga tapete se izrađuju od 100% PVC Free papira, a boje koje se koriste za izradu ekološki su provjerene i ne sadrže štetne kemikalije.

Osim održivih materijala, Dreamhood Wallpapers koristi i ambalažu koja se može reciklirati u potpunosti, a o važnosti održivog poslovanja svjedoči i podatak da je brend dio Plant-a-Tree inicijative koja se zalaže za pošumljavanje te pomaže smanjiti ugljični otisak, što znači da se za svaku prodanu tapetu posadi jedno stablo.

Cijena tapeta kreće se od 49 eura po m2, a kompletnu kolekciju možete vidjeti ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *